Dobro jutro zemljo tisućljetna,zemljo sveznalica,kupljenih diploma,namjestenih konkursa,unistenih sistema vrijednosti i raseljene mladosti, dobro jutro zemljo donacija!JohnCleese je napisao/la: ↑17 nov 2024, 11:12Primio 4 od Luksemburga, 5 od Portugala, izgubio kuci protiv Slovacke i Ukrajine i dobio LihtenstajnCoolpanda24 je napisao/la: ↑17 nov 2024, 10:51
Gledam ovu sliku i žao mi ovih momaka, majke mi. I oni bi sve to bolje, al' ne znaju ****.
Još pogotovo pola ih igra u Njemačkoj, valja se sutra vratiti u klub nakon ovakvog debakla. Ne znam ni odakle motivacija za igru, kad svjesno ideš u utakmice da izgubiš, a glavni cilj je zapravo da što manje primiš golova. O tajnoj želji da pobijediš možeš sanjati samo.
Što se tiče Barbe i tekme, sve ste rekli, da se ne ponavljam. Kad skontam da ih je Savo za 4 utakmice bolje utegao nego ovaj za 7, nema se šta reći. Nije problem izgubiti, primiti 7 komada, ali je problem što se od juna do novembra ne vidi ni milimetar napretka u pogledu taktike, organizacije igre, vizije... Ima problem s povredama, to je istina, stalno rotira, primoran je, ali da ne možeš naći ništa pozitivno za šta se uhvatiti iz jedne utakmice, to je nedopustivo.![]()
Barbarez igrao protiv Engleske, Italije, Nizozemske u gostima, dva puta protiv Njemacke, dva puta protiv Madjarske i "bez ikakve ideje i znanja" ima makar remi protiv Madjarske.
Glavu dajem da ne bi vise uradili ni selektorska imena sa idejima i znanjem, ali hajde vi vjerujte da bi.
Proslost i rezultati od 30 unuzad vise ide meni u prilog.
Isto tako vjerujte da bi se ti strucnjaci sa vizijom savijali pred Anelom i vjerujte da bi sa Hadzikaudicem i Zoloticem napravili bedem pred nasim golom![]()
Doduse mozda bi se svejedno kod njih nazirala ideja jer bi lepse pricali na pressicama jer to nas narod voli ybg valjda navika sa predizbornih tribina![]()
Nerealna očekivanja gore navedene nacije u grupi sa apsolutnim favoritima Njemačkom,Holandijom i Madjarskom koja unazad 5-6 godina konstantno napreduje te nam oni u neku ruku mogu biti i vodilja u kom smjeru trebamo ići!
Dalje,ko se iole ozbiljno bavi fudbalom/nogometom zna da se i u klubovima gdje su treninzi svakodnevni na rezultat i uspostavu sistema trenera ceka najmanje u najboljem slucaju sest mjeseci a uglavnom je to godina dana,reprezentacija se okuplja svaka 2-3 mjeseca tako da je taj proces jos tezi i duži!
Covjek je od Save naslijedio relativno staru ekipu te u totalnom rasulu trenutno je jos u fazi stvaranja ekipe a tu MORAS puno rotirati da bi na kraju izabrao ono najbolje i najoptimalnije za tim,a posljedica toga su obicno oscilacije u igri i rezultatima sto se nama trenutno desava!
Iako ni meni nije drago ovo sto se desilo treba sačekati decembar i izvlacenje kvalifikacionih grupa za SP a onda i mart i uzakmice pa onda donijeti sud o svemu!
Do tada razni stručnjaci sto manje talasajte i gledajte da ono s cim se bavite u zivotu radite na najbolji moguci nacin,neka svako radi svoj posao svima ce nam biti bolje i lakse postici zeljene ciljeve i rezultate