FK Sarajevo

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Koga želite za trenera FK Sarajevo?

Husref Musemić
81
36%
Darko Milanič
34
15%
Miodrag Božović
3
1%
Fedja Dudić
31
14%
Neki drugi trener iz BiH ili regiona
20
9%
Samo stranac
54
24%

Ukupno glasova: 223

pjankesarajevo
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la pjankesarajevo » 13 nov 2024, 09:51

GianlucaPagliuca71 je napisao/la:
12 nov 2024, 22:54
Mora svaku utakmicu zabiti tri gola, dvije asistencije i 15 driblinga da bi pitar bio zadovoljan, pa nije FIFA
Pa da, ako hoce da ga se proda koliko se prica i da bude rekorder u nasoj ligi. A ako krene mrljat, ode ta ponuda u helac.
Jel ti kontas da moze sada odigrati narednih 5-6 tekmi ispod prosjeka i da ocekujemo dobru prodaju? Dabogda sceri da te Aga uzme.
Samo naprijed moje Sarajvoooooooo ♥️

H8Z7
Kontakt:

Post Postao/la H8Z7 » 13 nov 2024, 09:52

plisek je napisao/la:
13 nov 2024, 09:25
Pitar6785 je napisao/la:
13 nov 2024, 05:11
napoleon72 je napisao/la:
12 nov 2024, 21:28

Nema ni Man City dusu al dominiraju. Nisam ja rekao da su oni Real, nego su stvorili sliku o sebi da 8/11 protivnika dole ide spustenih gaca jer ne ocekuju nista, kao i nama sto su dolazili u periodu 2018-2021. i Zelji 2010-2013. Najbolji primjer je to sto ih nismo naprasili sa igracem vise dole, svima bod dobar jer smo u zadnjih 5 sezona dole znali na poluvremenu 3 komada primit.
Apsulutno POGRESNO..

U zadnje 3 godine zrinjski je imao penal nepostojeci mi vodili 0:1 u mostaru Dal cinimi se dao go

Prosle godine 2 gola u prvoj utakmici bila iz sumniive situacije faul nad cinimi se Hadicem i offsid, al i bez tog druga utakmica u mostaru u 93 min cist penal nesvira kod 4:3 rezultatata

Ove godine

Pogledaj utakmice
Zeljo zrinjski
Zrinjski borac
Zrinjski posusje
Zrinjski FK SARAJEVO.

Takodje pogledaj

FK SARAJEVO borac
Sb SARAJEVO
SARAJEVO posusje
zrinjski SARAJEVO..

Jedini poguranac je bio protiv radnika za nidalov CRVENI, al to je bilo u 72 minuti gdje smo imali i rez 1:0 i imali smo jos pravo na 2 izmjene…znaci nije bio penal sviran za nas u 93 minuti nit je kod 1:0 zanas radniku is ponisten go nit da mu nije sudjen penal

I sad umjesto mi da smo na +5 mi na -4 znaci 9 bodova za 13 kola
upravo ovo!!!!!!
Prestanite dizati u nebesa prosjecne ekipe koje bez podrske saveza, vice i hdza ne bi bili ni osmi na tabeli. Odgovorni tvrdim da bi borac davno ispao iz lige a zrinjski ne bi ni evropu izborio. Mi smo trebali/morali biti na +5 da je sve bilo kako treba.
Dakle opet se vracamo na to, nasa borba je protiv saveza ne protiv ekipa!!! Puna podrska Mirvicu, Ibrakovicu i ostalima koji pokusavaju razbiti ovu korumpiranu skupinu bezlicnih osoba
Istina je da bi Borac bio rang Sloge da nemaju pomoć kakvu imaju. Zrinjski nema takvu pomoć i ne znam zašto njih petljati u ovo, ova priča je na nivou šta bi bilo kad bi bilo. Treba reći realno stanje a ono je da mi moramo biti duplo bolji od konkurencije da osvojimo titulu. Niko nam nije kriv protiv kona i Zrinjskog što nismo upisali pobjede i sad bi bili vjerojatno prvi, dok smo protiv Posušja i Širokog očigledno oštećeni.

Ta priča da je tako oni bi bili takvi je teško nonsens u ovim okolnostima, niko nije ubjeđen da su oni bolji od nas na pošten način pa zato konkuriraju za titulu, svi smo svjesni kako igraju od proljeća 2021.

Naravno ove godine smo daleko bolji za razliku od prethodnih jer je Mirvić konačno shvatio da treba dobrog trenera što je i uradio pa sad imamo ako se ne varam najbolji start u historiji kluba.

Momentalno važnije od titule jeste savez i da se tu ubacimo, pa onda možemo pričati o tituli, ali ako se i ne osvoji ja ekipi ne mogu zamjeriti niti bi iko od nas mogao, pogledajte okolnosti gdje igramo Anđusiću pokida ACL i još nešto žuti karton :urnebes:
Ne reci mi hvala to ne tražim od tebe, srce na terenu dovoljno je za mene

L'otavo re di Roma F.T.
@Devedesetka najjači forumaš od postojanja foruma!

Pendulum
Kontakt:

Post Postao/la Pendulum » 13 nov 2024, 10:04

Ako prodamo Guliašvilija sad na zimu, zaboravite borbu za prva 3 mjesta.
Postao/la 19vendetta87 » 14 sep 2024, 22:48

Samo Allah zna koliko smo ja i moja porodica sretni (Sarajevo igralo 2:2 sa Posušjem)

ErosViverosViv
Kontakt:

Post Postao/la ErosViverosViv » 13 nov 2024, 10:09

Pendulum je napisao/la:
13 nov 2024, 10:04
Logican slijed dogadjaja. Mozda moze doci i bolji od njega ali se ne uklopi u tim ili ligu, nikad ne znas.

Maroon1946
Kontakt:

Post Postao/la Maroon1946 » 13 nov 2024, 10:16

Nije teško shvatiti da klub živi od prodaje igrača. Teško je očekivati da klub neće prodati igrača kada dođe dobra ponuda niti smo mi u poziciji da odbijamo. Logično ne treba biti daj šta daš i klub je u više situacija pokazao da zna itekako dobro prodati igrače. Nažalost, prosjek na stadionu je 4k i fanshop ne mogu da pokriju ni troškove utakmica. Dođe na zimu dobra ponuda za Gulishu dobro ga prodas i dovedes dobru zamjenu i jos pojacanja.

EastMadness
Kontakt:

Post Postao/la EastMadness » 13 nov 2024, 10:28

Pendulum je napisao/la:
13 nov 2024, 10:04
bolje da ga prodamo i uzmemo pare nego da bude kao sa Renanom

Pendulum
Kontakt:

Post Postao/la Pendulum » 13 nov 2024, 11:35

Ja bih ga prodao samo ako sad, u ovom trenutku, imamo zamjenu za njega. Imamo li je? :think:

Samo Allah zna koliko smo ja i moja porodica sretni (Sarajevo igralo 2:2 sa Posušjem)

James1987
Kontakt:

Post Postao/la James1987 » 13 nov 2024, 11:36

Pendulum je napisao/la:
13 nov 2024, 11:35
Ja bih ga prodao samo ako sad, u ovom trenutku, imamo zamjenu za njega. Imamo li je? :think:
Tesko je naci zamjenu za takvog igraca ali bilo bi dobro prodaja na zimu i posudba do kraja sezone.
Zauvijek ti znaj da cu tebe voljet' ja,
zauvijek ti znaj da cu tebe bodrit' ja!

plisek
Kontakt:

Post Postao/la plisek » 13 nov 2024, 11:37

H8Z7 je napisao/la:
13 nov 2024, 09:52
plisek je napisao/la:
Pitar6785 je napisao/la:
13 nov 2024, 05:11

Apsulutno POGRESNO..

U zadnje 3 godine zrinjski je imao penal nepostojeci mi vodili 0:1 u mostaru Dal cinimi se dao go

Prosle godine 2 gola u prvoj utakmici bila iz sumniive situacije faul nad cinimi se Hadicem i offsid, al i bez tog druga utakmica u mostaru u 93 min cist penal nesvira kod 4:3 rezultatata

Ove godine

Pogledaj utakmice
Zeljo zrinjski
Zrinjski borac
Zrinjski posusje
Zrinjski FK SARAJEVO.

Takodje pogledaj

FK SARAJEVO borac
Sb SARAJEVO
SARAJEVO posusje
zrinjski SARAJEVO..

Jedini poguranac je bio protiv radnika za nidalov CRVENI, al to je bilo u 72 minuti gdje smo imali i rez 1:0 i imali smo jos pravo na 2 izmjene…znaci nije bio penal sviran za nas u 93 minuti nit je kod 1:0 zanas radniku is ponisten go nit da mu nije sudjen penal

I sad umjesto mi da smo na +5 mi na -4 znaci 9 bodova za 13 kola
upravo ovo!!!!!!
Prestanite dizati u nebesa prosjecne ekipe koje bez podrske saveza, vice i hdza ne bi bili ni osmi na tabeli. Odgovorni tvrdim da bi borac davno ispao iz lige a zrinjski ne bi ni evropu izborio. Mi smo trebali/morali biti na +5 da je sve bilo kako treba.
Dakle opet se vracamo na to, nasa borba je protiv saveza ne protiv ekipa!!! Puna podrska Mirvicu, Ibrakovicu i ostalima koji pokusavaju razbiti ovu korumpiranu skupinu bezlicnih osoba
Istina je da bi Borac bio rang Sloge da nemaju pomoć kakvu imaju. Zrinjski nema takvu pomoć i ne znam zašto njih petljati u ovo, ova priča je na nivou šta bi bilo kad bi bilo. Treba reći realno stanje a ono je da mi moramo biti duplo bolji od konkurencije da osvojimo titulu. Niko nam nije kriv protiv kona i Zrinjskog što nismo upisali pobjede i sad bi bili vjerojatno prvi, dok smo protiv Posušja i Širokog očigledno oštećeni.

Ta priča da je tako oni bi bili takvi je teško nonsens u ovim okolnostima, niko nije ubjeđen da su oni bolji od nas na pošten način pa zato konkuriraju za titulu, svi smo svjesni kako igraju od proljeća 2021.

Naravno ove godine smo daleko bolji za razliku od prethodnih jer je Mirvić konačno shvatio da treba dobrog trenera što je i uradio pa sad imamo ako se ne varam najbolji start u historiji kluba.

Momentalno važnije od titule jeste savez i da se tu ubacimo, pa onda možemo pričati o tituli, ali ako se i ne osvoji ja ekipi ne mogu zamjeriti niti bi iko od nas mogao, pogledajte okolnosti gdje igramo Anđusiću pokida ACL i još nešto žuti karton :urnebes:
zasto ne bi zrinjski svrstavao ovdje? krenimo od titule kad su im svirali nepostojeci penal, pa gurbeti nisu osvojili. Sjecas li se penala Mujakica u Mostaru sto je svirao? Gledas li ti tekme Zrinjskog protiv slabijih ekipa, pa ne prodje nijedna tekma da im se kroz faulove ne pomogne. Burazeru ne budi lud da mislis da su oni ista bolji od cetalja. Dizete ih u zrak sto su usli u grupnu fazu a niko ne prica o tome da ova ekipa nikad ne bi ni nastala da nisu uzeli titulu kako su uzeli tad kad su se gurbetima borili. Isto tako i za borac, nikad u zivotu oni ne bi dosli do 4tog mjesta u ligi, kvalifikacija i na kraju grupne faze da im se ne namjesta sve zivo od 2020te. Cak se i korona sezona prekinula da bi oni evropu izgurali, jer kroz ligu ne bi uspjeli. Ne budite naivni da mislite da je zbog nas prekinuto. Mi ako hocemo titulu moramo svaku tekmu zabiti 5 golova, da bi prezivjeli sudjenje i penale, citaj tekma sas listiciom.
2x šampion Jugoslavije
5x šampion Bosne i Hercegovine
8x osvajač Kupa BiH
1x osvajač Superkupa BiH
--Najtrofejniji klub u Bosni i Hercegovini--
---------Saraj'vo, za tebe zivimo!!--------

stokastoka23
Kontakt:

Post Postao/la stokastoka23 » 13 nov 2024, 13:39

Može izvor ovo za gulija ?

Bosniacum Lilium
Kontakt:

Post Postao/la Bosniacum Lilium » 13 nov 2024, 13:41

Pošteni i prepošteni Bosnjo se vazda divi nekim hlopovima i sjecikesama, a jedina je istina da smo koplje iznad po kvaliteti iza drugog najboljeg u ovoj ligi. A takodjer je istina da nije ove četničko-ustaske ujdurme, po istilahu je trebao biti omjer 12-1-0. I ne samo to. Ova ekipa igra puno bolje napadački nego sto to govori trenutni prosjek postignutih golova po utakmici (2,61). Najzaslužniji za sve ovo je ZZ, bez obzira na igrački kvalitet koji posjedujemo. Dakle trener koji se prilagodjava trenutnim uslovima na terenu i onim čime raspolaže u datom trenutku. To je ono sto odvaja vrhunske trenere i odnosu na wannabe Klopove koje smo imali
Uz tebe su tvoje Horde, Ti si opet šampion !

Osvajači ss.ba kupa 13. sezone - Green Dragons. Prva napadacka violina - moja malenkost. Kapiten i glavno smetalo - Legenda Reala.

Neza
Kontakt:

Post Postao/la Neza » 13 nov 2024, 13:59

Oni su Europski, Sarajevo je malo i prejadno za njih...ali sto onda ne mogu na svom terenu da nas dobiju, uprkos pomocu sudija? Ne pricamo o pomoci u smislu jedne greske male, nego ofirno pomaganje. Sarajevo da ima sudjenje kao Borac i Zrinjski, imalo bi sve pobjede, bez remija. Mozda remi sa Zeljom, tu smo se isfulali, ali je bila kratka nadoknada. Zamislite da vodimo Sirokog 1-2 u gostima, pa nam dosudi cist go. Zamislite svira nam penal protiv Zrinjskog, pa onda nasi igraci idu agresivno i sjeku igru, a sudija ne svira nista. Zamislite samo to. Ovo koliko je Zekic skupio bodova, pa ovo je nevjerovatno. Guardiola sa Man Cityem ne bi imao ovoliko poena kao mi u ovoj kukuruz Vicinoj ligi.

Aduka87
Kontakt:

Post Postao/la Aduka87 » 13 nov 2024, 14:10

stokastoka23 je napisao/la:
13 nov 2024, 13:39
Može izvor ovo za gulija ?
Nije nikakav izvor, neki lik bubno cijenu na tviteru i tjt.
| SARAJEVO SIAMO NOI |

YEBEM TE LISTICO

Pendulum
Kontakt:

Post Postao/la Pendulum » 13 nov 2024, 14:15

Neza je napisao/la:
13 nov 2024, 13:59
Oni su Europski, Sarajevo je malo i prejadno za njih...ali sto onda ne mogu na svom terenu da nas dobiju, uprkos pomocu sudija? Ne pricamo o pomoci u smislu jedne greske male, nego ofirno pomaganje. Sarajevo da ima sudjenje kao Borac i Zrinjski, imalo bi sve pobjede, bez remija. Mozda remi sa Zeljom, tu smo se isfulali, ali je bila kratka nadoknada. Zamislite da vodimo Sirokog 1-2 u gostima, pa nam dosudi cist go. Zamislite svira nam penal protiv Zrinjskog, pa onda nasi igraci idu agresivno i sjeku igru, a sudija ne svira nista. Zamislite samo to. Ovo koliko je Zekic skupio bodova, pa ovo je nevjerovatno. Guardiola sa Man Cityem ne bi imao ovoliko poena kao mi u ovoj kukuruz Vicinoj ligi.
Sad će ti doći "pošteni" navijač Sarajeva da kaže kako to nije istina.

Mi smo svi slijepi pored očiju a samo ovi "pošteni" vide ispravno. :kafa:

mosarajvosa83
Kontakt:

Post Postao/la mosarajvosa83 » 13 nov 2024, 14:25

Pendulum je napisao/la:
13 nov 2024, 14:15
Neza je napisao/la:
13 nov 2024, 13:59
Sad će ti doći "pošteni" navijač Sarajeva da kaže kako to nije istina.

Mi smo svi slijepi pored očiju a samo ovi "pošteni" vide ispravno. :kafa:
Ma mogao bi roman o tim sudijskim lakrdijama godinama unazad,neka mi neko postavi situaciju kao penal protiv nas za Zrinjski Mujakic mislim,onda penal kad im protiv nas na centru svira,faul za Borac na Kosevu,one golove iz ofsajda,faulove,jednostavno nemamo nikakvu zastitu kako Trbic rece,pisu i kaznjavaju kad im zafali para a nemas se kome zalit tipa Keotaru kad platismo cifretinu. Vidi HDZ i cetalji jednom proslo i sad ih deri,oni ce izmedju sebe da se dogovaraju a drugi nek pisu i nadaju se necemu.

FKSzuti
Kontakt:

Post Postao/la FKSzuti » 13 nov 2024, 14:26

Potvrđen termin za Gošk, nedjelja 24.11. od 19.45h

H8Z7
Kontakt:

Post Postao/la H8Z7 » 13 nov 2024, 14:34

plisek je napisao/la:
13 nov 2024, 11:37
H8Z7 je napisao/la:
13 nov 2024, 09:52
plisek je napisao/la:

upravo ovo!!!!!!

zasto ne bi zrinjski svrstavao ovdje? krenimo od titule kad su im svirali nepostojeci penal, pa gurbeti nisu osvojili. Sjecas li se penala Mujakica u Mostaru sto je svirao? Gledas li ti tekme Zrinjskog protiv slabijih ekipa, pa ne prodje nijedna tekma da im se kroz faulove ne pomogne. Burazeru ne budi lud da mislis da su oni ista bolji od cetalja. Dizete ih u zrak sto su usli u grupnu fazu a niko ne prica o tome da ova ekipa nikad ne bi ni nastala da nisu uzeli titulu kako su uzeli tad kad su se gurbetima borili. Isto tako i za borac, nikad u zivotu oni ne bi dosli do 4tog mjesta u ligi, kvalifikacija i na kraju grupne faze da im se ne namjesta sve zivo od 2020te. Cak se i korona sezona prekinula da bi oni evropu izgurali, jer kroz ligu ne bi uspjeli. Ne budite naivni da mislite da je zbog nas prekinuto. Mi ako hocemo titulu moramo svaku tekmu zabiti 5 golova, da bi prezivjeli sudjenje i penale, citaj tekma sas listiciom.
Nisam ni rekao da su bolji, ali nisam ni rekao da su cvijeće. Nikome se nije sudilo kao Borcu sad pa čak ni Zrinjskom. Daleko od toga da ih nešto branim ili uzdižem ali treba reći kako je. Naravno da i njih sudije pomažu, ali veća pomoć im je što ih nisu nikada uništili kao nas u ove skoro 4 godine kako je Vico na čelu.
Ne reci mi hvala to ne tražim od tebe, srce na terenu dovoljno je za mene

L'otavo re di Roma F.T.
@Devedesetka najjači forumaš od postojanja foruma!

plisek
Kontakt:

Post Postao/la plisek » 13 nov 2024, 14:39

FKSzuti je napisao/la:
13 nov 2024, 14:26
Potvrđen termin za Gošk, nedjelja 24.11. od 19.45h
petak subota najavljena kisa u gabeli, na dan tekme oblacno, znaci ceka nas oranica tamo. Zabiti 3 komada u prvom kao dosad sto smo i onda nek se gadjaju blatom sto se mene tice :D
2x šampion Jugoslavije
5x šampion Bosne i Hercegovine
8x osvajač Kupa BiH
1x osvajač Superkupa BiH
--Najtrofejniji klub u Bosni i Hercegovini--
---------Saraj'vo, za tebe zivimo!!--------

Pitar6785
Kontakt:

Post Postao/la Pitar6785 » 13 nov 2024, 15:22

Ovo sto radi savez od 2020 pa ovamo nijedan klub u BIH nebi mogao izdrzat a da ulaze koliko mi ulazemo i da sveke godine ulazemo jos vise..

Ovde se donosi zakljucat na osnovu tabele i na osnovu se procjenjuje koje dobro igrao ko nije..

Ljudi nesvataju da greske sudija remete igru a katastrofalne greske (npr kao ono u bl prodle godine ) unistavaju koheziju ekipe u dosta slucajeva zute kartone i nerjetko crvene, drugo igraci osjete sivilo traze bilo koje nacine da odu u vecini slucajeva to nemogu onda dolazi do pada forme i losa igra pojedinaca onda i ono ponuda sto su imali oropada, ili sto je icekivao da odigra 1,2 godine kod nas da nabije statistiku (recimo da mu to treba) za bolji angazman on u najgoroj ligi svjeta sjebe hos vise karijeru..

Recimo Fedja Dudic on je imo fin rez fino mu se karijera razvijala i bumb ljudi umjesto 45 dana 190 dana prave teren.
Nurdin kapic drobarov hamza itd..

Ocito guranje ima kontra efekat kad ti znas da ces bit poguran, automaski znas da tvoj protivnik to zna i znas kao igrac koliko to koncentraciju remeti tvom suparniku, takodje daje tebi moc da budes vise fokusiran svih 90 minuts (penal zrinjskom protiv posusja u 93 minuti) sto je velka prednost, znas da ce nesto svirnut i cak i ako podbacis i nebudes dao go znas da sneces opet izgubit i da ces uzet bod i da na sledecoj utakmici uzimas 3 boda nebitno je protivnik..Hdz obezbjedio neke normalne plate koje nisu ko unas al oni zagovarajy svoju tezu bices u 4 godine ugovora prvak 2put imaces platu toliku i toliku ostetu cemo trazit takodje malu 400-500 k€ bices zasticen nema pritiska imamo 2 titule kroz savez 2 kupa nabices statistiku.. i samim tim mi moramo platit tog igraca 300 k km mjescno a otice u zrinjski za 120 k km jer ima garancijevda ce bit prvak i to igracu mnogo vise prije les stress.. zasto ljudi idu USA da budu treneri igraci zato sto je liga bez ispadanja vise ono smericki frendli game..

Sto se tice Gulashvilija za 2,7 m€ i vise treba ga prodat.. ja nemislim da smo mi tu gdje jesamo na tabeli iskljucivo njegovom zaslugom niti midlim da Zoran nemoze nekim rokadama nadomjestit njegov odlazak.. takodje nezaboravite da smo mi orimili 10 golova od kojih 3 durektni krivac golman i na jos 2 gola koja smo primili 50% jer da bi bio golman u FK SARAJEVU moras imat kvalitet da obranis onaj go sto smo primili od zelje i drugi go sb..

DOVEST GOLMANA STOPERA i nekog u spicu sko gulashvili ode

PLUS KRDZALIC SERBEDZIC

James1987
Kontakt:

Post Postao/la James1987 » 13 nov 2024, 15:27

Ove zime ako guli ode naci zamjenu za njega dovest golmana, stopera i jednog beka
Zauvijek ti znaj da cu tebe voljet' ja,
zauvijek ti znaj da cu tebe bodrit' ja!

Odgovori

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: r3m1, ubipara i 30 gostiju.