FK Sarajevo

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Koga želite za trenera FK Sarajevo?

Husref Musemić
83
37%
Darko Milanič
34
15%
Miodrag Božović
3
1%
Fedja Dudić
32
14%
Neki drugi trener iz BiH ili regiona
20
9%
Samo stranac
54
24%

Ukupno glasova: 226

ErosViverosViv
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la ErosViverosViv » 11 nov 2024, 20:31

Pendulum je napisao/la:
11 nov 2024, 16:12
Nema mi ništa mrže nego ta nekakva poređenja sa Realima, Bayernima, Liverpoolima etc.

Mi smo Sarajevo ba!
Valjda je logicno da tezis ka boljem. Sve sam naveo kroz premijer ligu. To sto mi ovdje imamo fobiju od lupetanja bivse direktorice je druga prica. Ona je rekla da cemo tad i tad biti taj i taj klub.
Ibricic je to dobro naveo, slicno sam i ja. Real madrid za sve klubove u ovoj ligi. Samo steta sto ovo nije spanija i evropa nego privatna narko prcija.

Cesc44
Kontakt:

Post Postao/la Cesc44 » 11 nov 2024, 20:33

Evo vam raspored koji je savez objavio nakon onog odgodjenog kola, ako odgode zadnje kolo to ce biti najveca lakrdija od postojanja lige.

https://www.nfsbih.ba/images/2024-D/010 ... 024_25.pdf

bordobijeli
Kontakt:

Post Postao/la bordobijeli » 11 nov 2024, 20:41

Cesc44 je napisao/la:
11 nov 2024, 20:33
Evo vam raspored koji je savez objavio nakon onog odgodjenog kola, ako odgode zadnje kolo to ce biti najveca lakrdija od postojanja lige.

https://www.nfsbih.ba/images/2024-D/010 ... 024_25.pdf
Hvala majstore . Sve jasno ,apsolutno nema razloga da se remeti ovaj raspored . A kako sad nagovjestavaju nece se igrati srijeda ovo kolo i onda ce ostaviti borac za proljece .

soe
Kontakt:

Post Postao/la soe » 11 nov 2024, 21:48

bordobijeli je napisao/la:
11 nov 2024, 19:13
badboy je napisao/la:
11 nov 2024, 19:12
BigZlatan je napisao/la:
11 nov 2024, 15:50
Ima jos Alisah

slika
Svasta,

Ova ekipa bi bila glat bila u gornjem dijelu tabele.

S druge strane jos jedno ogledalo lose transfer politike. Od ovih svih, iz jednih ili drugih razloga, ni jedan nije perspektiva, niti ce imat mjesta u ekipi u buducnosti, baceni novci….
Ibricic i Rozman to su oni doveli,strucnjaci .
Njih dvojica su doveli samo Julardziju i Matanovica sa ovog spiska.

dzemil
Kontakt:

Post Postao/la dzemil » 11 nov 2024, 22:12

Da je neko pametan iz uprave pa da pokuša srediti Esmira Bajraktarevića da dođe.

Galantni
Kontakt:

Post Postao/la Galantni » 11 nov 2024, 22:50

dzemil je napisao/la:
11 nov 2024, 22:12
Da je neko pametan iz uprave pa da pokuša srediti Esmira Bajraktarevića da dođe.
Pa to bi bilo odlicno. I za njega da se razvija i za klub. Ismir to moze odraditi

jasta
Kontakt:

Post Postao/la jasta » 11 nov 2024, 23:24

HZbec je napisao/la:
11 nov 2024, 20:21
Protiv Zrinjskog i borca svi gace skidaju prije nego sto krene utakmica a protiv nas igraju kao da im zivot ovisi :sick:
Nije baš tako. Evo recimo Igman prošle sezone protiv Borca je odigrao 3 odlične utakmice, pogotovo dvije u gostima i obje brutalno pokradeni. Kući im Kazlagić nije dao prići golu.....Ali ima i taj efekat da znaju da protiv sudija kako god da odigraju bit će poraženi.

AVNOJ
Kontakt:

Post Postao/la AVNOJ » 11 nov 2024, 23:47

HZbec je napisao/la:
Protiv Zrinjskog i borca svi gace skidaju prije nego sto krene utakmica a protiv nas igraju kao da im zivot ovisi :sick:
Nažalost je tako jer Klubovi protiv Zrinskog odma na početku prvenstva upišu poraze i onda igraju bez ikakvog pritiska ili volje za pobjedom jer niko od igrača ili trenera ne odgovara za taj poraz dok smo mi u fazi kao neko "s kim se može igrati" i svi počevši od medija, igrača trenera analiziraju našu igru i bave se našim manama kao ovo kod prekida ili golmanske pozicije i gledaju kako to da iskoriste.
Uzmi primjer zeljezničara kad im nije dosuđen čist penal protiv zrinskog svi su bili u fazonu kao pa svakako bi izgubili i na te bodove uopće nisu ni računali tako i večina Klubova čak se ne žale ni na pojedine sudiske odluke koje budu dosuđene protiv njih jer znaju da će završiti kao Husref.
Ne kažem da je Zrinski loš, gledao sam večeras i kako su 20 minuta riješili Gošk ali nije to ni blizu onoj ekipi koja je doprinijela pristupu ostalih ekipa kao što sam napisao.
Čovjek nije slobodan dok sve ne izgubi.

avalkaB
Kontakt:

Post Postao/la avalkaB » 12 nov 2024, 00:40

slika
Gledajući njihov raspored, stvarno nisam optimističan da ce se ovo kolo uopšte odigrati, ali daj Bože da griješim.
Season 2022/2023 goals:
https://www.youtube.com/watch?v=abztBASD7qo&t

Season 2023/2024 goals:
https://www.youtube.com/watch?v=ssV5io6Bmx4

Season 2024/2025 goals:
https://www.youtube.com/watch?v=QbLhVob9RWo&t

𝒔𝒊𝒏𝒄𝒆 1946

plisek
Kontakt:

Post Postao/la plisek » 12 nov 2024, 00:43

Galantni je napisao/la:
11 nov 2024, 22:50
dzemil je napisao/la:
11 nov 2024, 22:12
Pa to bi bilo odlicno. I za njega da se razvija i za klub. Ismir to moze odraditi
Braco treba biti i realan i shvatit da nema nista od toga. Momak vrijedi 3 mil, ima 19 godina. Ovo ce njima biti izlazni transfer od 10 mil najmanje. Mi nemamo te pare.
2x šampion Jugoslavije
5x šampion Bosne i Hercegovine
8x osvajač Kupa BiH
1x osvajač Superkupa BiH
--Najtrofejniji klub u Bosni i Hercegovini--
---------Saraj'vo, za tebe zivimo!!--------

Pitar6785
Kontakt:

Post Postao/la Pitar6785 » 12 nov 2024, 01:05

bvsic je napisao/la:
11 nov 2024, 18:25
Pitar6785 je napisao/la:
11 nov 2024, 17:51
Zrinjski radi dvije stvari bolje nego mi, odnosno imaju bolju strategiju..

Dovode igrace tipa jakovljevic bilbija ticinovic mulahuseinivic, i ti igraci igraju za njih od 5 do 8 godina. Mi dovodimo tipove Renan gulashvili turkes i takvu vrstu napadaca koji ce otic iz kluba za manje pare u neku od zapadnih liga ili tursku koreju nebitno..

Bilbija je zrinjskom 8-9 godina sa 6 mjeseci u koreji.

Mi moramo trazit napadace tipa Nurdin ahmetovic, jer sad ako prodamo Gulashvilija mi nemamo financisku moc da platimo napadaca koji ce dat za prepstali 14-15 kola 13 golova 4 asistencije, takodje nemamo napadaca negdje na posudbi kojeg razvijamo, u pl bh nepostoji napadac cak da ga platimo 1 m€ da moze nadomirit Gulashvilija..

Bez dobrog napadaca koji je tu bar 2 godine i koji konstantno dobro igra al kojeg niko nece van bh granica tip bilbija ahmetovic krpic tesko mozemo do titule. Benko je jedini primjer koji je odma poceo trpat al njega je jedva placo cardif city,sad onakav tip nece pogledat pl bh (ako je pogotovo free agent) bez 600 k€ godisnje

Naravno da sam ja akademiju za prodaju igraca i svjestan sam da moramo zivit od neceg al sve ostale pozicije u pl bh je lakse 10x zakrpit nego spica. Evo djordjevic jovic beganovic celik golman na tim pozicijama ima mnogo vise izbora i za dosta manje love mozes dovest bas kvalitet. Evo lulic bubanja pavcic taj kvalitet u spicu je 1 m € godisnje minimum
Zrinjskom ne trebaju pare da prezive, imaju beusa i hdz iza sebe. Kada su borac zrinjski prodali igraca za neku vecu cifru?
Ja sam svjestan svih tih cinjenica, al takodje Bilbija recimo nije u zrinjskom jer zrinjski odbija njegovu prodaju niti Bilbija dobija toliko para da niko nemoze platit vise

egocentrik
Kontakt:

Post Postao/la egocentrik » 12 nov 2024, 01:31

Navodno Filip Benkovic na zimu
VEDRAN PULJIĆ !!!!!!!!!
Mine's a Guinness

NajvecaRadosti
Kontakt:

Post Postao/la NajvecaRadosti » 12 nov 2024, 01:40

egocentrik je napisao/la:
12 nov 2024, 01:31
Navodno Filip Benkovic na zimu
U kakvom je trenutno stanju?Nekako mi se cini da ima malo utakmica za svoje godine.A CV da je grmilica nema sta.Cuvao covjek Lewandowskog i Higuaina.
Sta se ono tamo cuje
Ko to tamo pjesmu pjeva
To heroji idu majko
Navijaci Sarajeva!

vedinjo98
Kontakt:

Post Postao/la vedinjo98 » 12 nov 2024, 02:05

Na zimu vidjeti sta s ovim igracima koji se vracaju s posudbe: Serbecic, Balta, Alisah, Trako.

Besim i Balta vidjeti, dok za Alisaha vidjeti moze li kako konkurisati za prvi tim, ili ce ici na posudbu negdje ovdje. Trako je apsolutno za raskid ugovora, pustiti momka da ide u klub gdje moze igrati kvalitetom.

Od ovih igraca sto su trenutno tu u rosteru, mislim da se Durakovicu i Mehmedovicu moramo zahvaliti. Momci jednostavno nisu dovoljni igracki kvalitetni da igraju za nas. Eldara eventualno ostaviti, ali samo zato jer je U21 igrac.

Ukoliko se niko ne proda, zimus dovesti jednog jakog stopera prioritetno, a ostalo vidjeti ako se slucajno pojavi neki ekstra igrac.
FK SARAJEVO
Titula: ⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐
Kup: ⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐

PeppermintSA
Kontakt:

Post Postao/la PeppermintSA » 12 nov 2024, 03:14

vedinjo98 je napisao/la:
12 nov 2024, 02:05
Na zimu vidjeti sta s ovim igracima koji se vracaju s posudbe: Serbecic, Balta, Alisah, Trako.

Besim i Balta vidjeti, dok za Alisaha vidjeti moze li kako konkurisati za prvi tim, ili ce ici na posudbu negdje ovdje. Trako je apsolutno za raskid ugovora, pustiti momka da ide u klub gdje moze igrati kvalitetom.

Od ovih igraca sto su trenutno tu u rosteru, mislim da se Durakovicu i Mehmedovicu moramo zahvaliti. Momci jednostavno nisu dovoljni igracki kvalitetni da igraju za nas. Eldara eventualno ostaviti, ali samo zato jer je U21 igrac.

Ukoliko se niko ne proda, zimus dovesti jednog jakog stopera prioritetno, a ostalo vidjeti ako se slucajno pojavi neki ekstra igrac.
Ališah je teška krampa, njega se odmah riješiti. Balta mi je nekako višak u ovoj ekipi. Traku ne do dragi bog nikom. Eventualno vidjeti sa Šerbečićem.

Pitar6785
Kontakt:

Post Postao/la Pitar6785 » 12 nov 2024, 06:03

Izgleda da je Serbedzic povrijedjen, al on je jedini koji vrijedi i koji je pokazao neki kvalitet, resto ove posudjene rastjerat prodat

DEFINITIVNO BROJ JEDAN PRIMARNA POZICIJA JE GOLMAN

NajvecaRadosti
Kontakt:

Post Postao/la NajvecaRadosti » 12 nov 2024, 07:37

Kakav Alisah taj lik nikada nije ni trebao u prvi tim prebacit se.Tu samo vidjeti moze li Balta iskustvom dati ruke makar sa klupe ili kao zamjena kada nema Bubanje ovo ostalo raskid.Besim nije dovoljno dobar,trazi se puno jaci stoper.Nece dovoditi puno ali hoce kvalitetno.
Durakovic raskid,Rockov takodjer ako se dovede golman
Sta se ono tamo cuje
Ko to tamo pjesmu pjeva
To heroji idu majko
Navijaci Sarajeva!

napoleon72
Kontakt:

Post Postao/la napoleon72 » 12 nov 2024, 08:24

AVNOJ je napisao/la:
11 nov 2024, 23:47
HZbec je napisao/la:
Nažalost je tako jer Klubovi protiv Zrinskog odma na početku prvenstva upišu poraze i onda igraju bez ikakvog pritiska ili volje za pobjedom jer niko od igrača ili trenera ne odgovara za taj poraz dok smo mi u fazi kao neko "s kim se može igrati" i svi počevši od medija, igrača trenera analiziraju našu igru i bave se našim manama kao ovo kod prekida ili golmanske pozicije i gledaju kako to da iskoriste.
Uzmi primjer zeljezničara kad im nije dosuđen čist penal protiv zrinskog svi su bili u fazonu kao pa svakako bi izgubili i na te bodove uopće nisu ni računali tako i večina Klubova čak se ne žale ni na pojedine sudiske odluke koje budu dosuđene protiv njih jer znaju da će završiti kao Husref.
Ne kažem da je Zrinski loš, gledao sam večeras i kako su 20 minuta riješili Gošk ali nije to ni blizu onoj ekipi koja je doprinijela pristupu ostalih ekipa kao što sam napisao.
To je ono sto je Zrinjski godinama gradio, sad su strah i trepet svima, kao Real u Evropi. Ni na 3:0 protiv njih nisi siguran. Mi smo isto imali sa Vinkom na jesen 2020. godine, nakon tri trofeja u zadnje dvije sezone protiv nas se nije moglo igrat. Zrinjski povede, vratimo se za 5 minuta. Borac na Kosevu izjednaci u 71. minuti, Tatar u 73. ponovo povede. Sloboda u Tuzli u 43. poravna, mi u 44. povedemo. Radnik na Kosevu povede u 89. minuti, mi okrenemo do kraja. Jednostavno protivniku se noge svezu jer znaju da cemo se uvijek vratit.
GRMI SA SJEVERA!
1946

90ka deseti heroj Bosne

relativizam
Kontakt:

Post Postao/la relativizam » 12 nov 2024, 08:33

joj price kao da su svemirski brod nasi protivnici,a ne partijski klubovi kjma se navlaci sve i svugdje.

to su poluamateri kad im izbijes prednost poguranca od saveza i sudija.
Nase je da ne gubimo bodove protiv slabijih a sa ovima sto ih savez gura dobro se potuci.

ali opet ponavljam mene samo brine sto se klub ne oglasava nikako na sve ove ucedstalije kradje sirom stadiona i one smijesne kazne.
kad nam budu zabili gol iz ofsajda 4,5metara nek onda nista ne objavljuju

napoleon72
Kontakt:

Post Postao/la napoleon72 » 12 nov 2024, 09:02

Poluamateri koji su postali 1996. godine, vec imaju vise titula i evropskih uspjeha od nas. Tipicno mahalsko potcjenjivanje, mi smo u svemu naj naj sto kaze Pimpek, samo nas sistem yebe. Postali smo k'o anam oni jbt.
GRMI SA SJEVERA!
1946

90ka deseti heroj Bosne

Odgovori

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 30 gostiju.