Sergej Barbarez - selektor Bosne i Hercegovine

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_

killafrommanilla
Kontakt:

Re: Sergej Barbarez - selektor Bosne i Hercegovine

Post Postao/la killafrommanilla » 11 nov 2024, 19:57

fanatik19 je napisao/la:
11 nov 2024, 19:24
Ti se meni popišao usta a samo okrećeš lopticu i prebacuješ temu na Jel zemlja okrugla svaki put kad te dovedem u situaciju da ne znaš šta da kažeš. Nešto si zaboravio za Zlomislića, imaš li još kakve statistike oko cleanova kao na meču protiv Hajduka gdje je bilo 0 šuteva u okvir gola Rijeke, jel još uvijek opravdan poziv ili priznaješ da si ispao glup.
Naravno, ne želiš da pročitaš statističke činjenice i ĉinjenicu da je ta oyebina od golmana dobila pedalu iz Širokog.
Bitan je poziv Kulašinu jer ga ravnaš sa Mešanovićem koji je isto tako samo jednom dobio poziv i nikad više, ali ti ne želiš to da priznaš kao i svaki put kad te suočim sa činjenicama i dokažem da su Husara i Džida isti.
Hvala gospodinu Emiru Spahiću na Esmiru, Arminu i Samedu jer poker mafija zajedno sa ublehama iz stručnog štaba koje je okupio oko sebe nema 5% veze sa njihovim dovođenjem. Baš će Esmira ili Armina ubijediti neki menadžer Milenković ili Hrgović da dođe u reprezentaciju, oni su im sigurno idoli bili dok su gledali repku a nije Spahić
Nek mene ljudi nazivaju mongloidom i debilcinom, šta ćemo sa pišanjem ljudi po tvojoj šugavoj faci na temi voljenog ti kluba, klošaru mali serem ti se usta
Može još jednom, znači Spahić je sam, samoinicijativno, doveo Esmira, Armina i Sameda i rekao selektoru oni će ti biti na spisku. Ili on sređuje svima sportska državljanstva bez obzira hoće li ih selektor zvati ili neće, kako to funkcioniše možeš li nas opet uputiti. A ostale ove što ne valjaju je doveo Barbarez i stručni štab, osim ako ne budu valjali je li tako :mrgreen:

Hvala gospodinu Sergeju na odličnim momcima koji će igrati za našu reprezentaciju narednu deceniju :bih:
samo kad sam tu, neretva kroz mene teče, čudna jada od mostara grada svako veče

A i kada nema pobjede
Ili s nekim dijelis bodove
Nemoj brinuti, bodrit cemo te
Samo jako, nema predaje!

fanatik19
Kontakt:

Post Postao/la fanatik19 » 11 nov 2024, 20:08

killafrommanilla je napisao/la:
11 nov 2024, 19:57
fanatik19 je napisao/la:
Ti se meni popišao usta a samo okrećeš lopticu i prebacuješ temu na Jel zemlja okrugla svaki put kad te dovedem u situaciju da ne znaš šta da kažeš. Nešto si zaboravio za Zlomislića, imaš li još kakve statistike oko cleanova kao na meču protiv Hajduka gdje je bilo 0 šuteva u okvir gola Rijeke, jel još uvijek opravdan poziv ili priznaješ da si ispao glup.
Naravno, ne želiš da pročitaš statističke činjenice i ĉinjenicu da je ta oyebina od golmana dobila pedalu iz Širokog.
Bitan je poziv Kulašinu jer ga ravnaš sa Mešanovićem koji je isto tako samo jednom dobio poziv i nikad više, ali ti ne želiš to da priznaš kao i svaki put kad te suočim sa činjenicama i dokažem da su Husara i Džida isti.
Hvala gospodinu Emiru Spahiću na Esmiru, Arminu i Samedu jer poker mafija zajedno sa ublehama iz stručnog štaba koje je okupio oko sebe nema 5% veze sa njihovim dovođenjem. Baš će Esmira ili Armina ubijediti neki menadžer Milenković ili Hrgović da dođe u reprezentaciju, oni su im sigurno idoli bili dok su gledali repku a nije Spahić
Nek mene ljudi nazivaju mongloidom i debilcinom, šta ćemo sa pišanjem ljudi po tvojoj šugavoj faci na temi voljenog ti kluba, klošaru mali serem ti se usta
Može još jednom, znači Spahić je sam, samoinicijativno, doveo Esmira, Armina i Sameda i rekao selektoru oni će ti biti na spisku. Ili on sređuje svima sportska državljanstva bez obzira hoće li ih selektor zvati ili neće, kako to funkcioniše možeš li nas opet uputiti. A ostale ove što ne valjaju je doveo Barbarez i stručni štab, osim ako ne budu valjali je li tako :mrgreen:

Hvala gospodinu Sergeju na odličnim momcima koji će igrati za našu reprezentaciju narednu deceniju :bih:
Rekao sam da ću ohladiti ali me ne prestaju hraniti tvoje gluposti pa moram odgovoriti. Zato sam pripisao ovih 5% Barbarezu, zbog želje za tim igračima, međutim zaboravljaš da ih je Misimović isto tako želio pa nikad ne dođoše za njegova mandata, što li sada odjednom svi dođoše? Odgovor je: Emir Spahić
I sam Barbarez ti uvijek kaže, direktor je odradio veliki dio posla(čitaj kompletan posao dok smo mi svirali qrcu) samo naravno to nikada neće reći jer će uskratiti sebi pravo na prepotenciju u komunikaciji s medijima
Ovdje definitivno prestajem, a kada mi odgovoriš na navedene činjenice oko clean shit Zlomislića i navedeš razliku između jednokratnog poziva Kulašinu i Mešanoviću sa odigranih 0 minuta i samim time razliku između njihovih poganih menadžera onda ću ti možda odgovoriti a unaprijed znam da neću jer si se pojeo u svojim nebulozama braneći pokeraša u uništavanju reprezentacije :wave:

PasodelMar
Kontakt:

Post Postao/la PasodelMar » 11 nov 2024, 20:14

RajvoSA03 je napisao/la:
11 nov 2024, 19:48

Tvoji upisi su mi najsmijesniji, jer nekakvom upotrebom anglizama na silu, pokusavas pojacati utisak, kao da se radi o mega strucnoj osobi :rol:

E bas ste vas dvojica jedan za drugog :rol:
Profesore, sve može dok ne psuješ, ne ide to uz tvoje diplome :rol: + tačka na kraju rečenice pls.

RajvoSA03
Kontakt:

Post Postao/la RajvoSA03 » 11 nov 2024, 20:24

PasodelMar je napisao/la:
11 nov 2024, 20:14
RajvoSA03 je napisao/la:

Tvoji upisi su mi najsmijesniji, jer nekakvom upotrebom anglizama na silu, pokusavas pojacati utisak, kao da se radi o mega strucnoj osobi :rol:

Profesore, sve može dok ne psuješ, ne ide to uz tvoje diplome :rol: + tačka na kraju rečenice pls.
Ma ide Dedic na dmf 🤣
92:48 - La Decima

"Dan bez nogometa je izgubljen dan." - Ivica Osim

hurem
Kontakt:

Post Postao/la hurem » 11 nov 2024, 20:24

Fanatice, ti prvo treba da skontas da Barbarez ne bi radio s Misketom niti bilo kojim drugim direktorom, kao što ni Spahic ne bi radio sa Savom ili bilo kojim drugim selektorom.
Svaka druga kombinacija bi u startu bila osuđena na propast kada govorimo o pozitivnom dijelu njihove priče do sada.
Ti ne možeš ni to razumjeti...pa kako da razumiješ silne povrede ključnih igrača u svakoj utakmici...ili zašto je na spisak u datom trenutku došao Kulasin a zašto ga sada nema...zašto prednost ima Čelik u odnosu na Sukilovica i Mahmica koji su 3 godine stariji od Čelika a imaju zajedno duplo manje minuta ove sezone od Nidala...zasto je APOEL jaci od Borca...i bla bla.
Najbolje ti je da odmoriš malo.
Očito ti je 24/7 došlo glave.

fanatik19
Kontakt:

Post Postao/la fanatik19 » 11 nov 2024, 20:33

hurem je napisao/la:
11 nov 2024, 20:24
Fanatice, ti prvo treba da skontas da Barbarez ne bi radio s Misketom niti bilo kojim drugim direktorom, kao što ni Spahic ne bi radio sa Savom ili bilo kojim drugim selektorom.
Svaka druga kombinacija bi u startu bila osuđena na propast kada govorimo o pozitivnom dijelu njihove priče do sada.
Ti ne možeš ni to razumjeti...pa kako da razumiješ silne povrede ključnih igrača u svakoj utakmici...ili zašto je na spisak u datom trenutku došao Kulasin a zašto ga sada nema...zašto prednost ima Čelik u odnosu na Sukilovica i Mahmica koji su 3 godine stariji od Čelika a imaju zajedno duplo manje minuta ove sezone od Nidala...zasto je APOEL jaci od Borca...i bla bla.
Spahić je prije 3 godine kada je dolazio na razgovore nudio Jakirovića i Barbareza tako da ti ta tvrdnja oko Spahića pada u vodu. Obzirom kako se Jakir pokazao u trenerskom poslu da je bilo kada došao umjesto ove ublehe mi bi konačno zaličili na nešto.
Apeol nije bolji od Borca, jer da je bolji pobijedio bi. Kao prvak svoje države igraju najslabije UEFINO takmičenje, mislim da ta činjenica dovoljno govori. To je isto kao da kažeš kako je Dortmund bolji od Reala jer je 60 minuta u finalu LP bio bolji i trebao voditi pa na kraju izgubio 2:0. Ovo oko ispadanja sa spiska bi možda imalo smisla da je zaigrao, međutim jasno je da je pozvan kao dio menadžerskog tala da cijena još više skoči nakon dobre utakmice u Evropi i da se bolje proda. Ja nigdje nisam spomenuo da Šukilović ili još gore Mahmić(počeo još mlađi igrat u našoj ligi kao veliki talenat pa danas 4 godine stariji grije klupu u Želji i Veležu) zaslužuju poziv, očito si me sa nekim pomješao. Štaviše, spomenuo sam da apsolutno podržavam poziv mladom igraču ukoliko će mu se dati prilika a ne da presjedi na klupi 2 utakmice i istovremeno ostane bez 3 utakmice za u19 reprezentaciju kojoj je neophodan. Onda će savršeno jasno biti da je to još samo 1 dio menadžerskih talova i pumpanja cijene. Također rekao sam da sam skeptičan kada je u pitanju kvalitet Nidala i stojim iza toga jer se momak nije istakao ni u mladoj reprezentaciji a dobio je poziv, baš kao što nisu ni Omerović i Kulašin
Zadnja izmjena: fanatik19, dana/u 11 nov 2024, 21:15, ukupno mijenjano 2 puta.

Sheyi
Kontakt:

Post Postao/la Sheyi » 11 nov 2024, 20:38

fanatik19 je napisao/la:
11 nov 2024, 20:33
hurem je napisao/la:
Apeol nije bolji od Borca, jer da je bolji pobijedio bi. Kao prvak svoje države igraju najslabije UEFINO takmičenje, mislim da ta činjenica dovoljno govori. To je isto kao da kažeš kako je Dortmund bolji od Reala jer je 60 minuta u finalu LP bio bolji i trebao voditi pa na kraju izgubio 2:0. Ovo oko ispadanja sa spiska bi možda imalo smisla da je zaigrao, međutim jasno je da je pozvan kao dio menadžerskog tala da cijena još više skoči nakon dobre utakmice u Evropi i da se bolje proda. Ja nigdje nisam spomenuo da Šukilović ili još gore Mahmić(počeo još mlađi igrat u našoj ligi kao veliki talenat pa danas 4 godine stariji grije klupu u Želji i Veležu) zaslužuju poziv, očito si me sa nekim pomješao. Štaviše, spomenuo sam da apsolutno podržavam poziv mladom igraču ukoliko će mu se dati prilika a ne da presjedi na klupi 2 utakmice i istovremeno ostane bez 3 utakmice za u19 reprezentaciju kojoj je neophodan. Onda će savršeno jasno biti da je to još samo 1 dio menadžerskih talova i pumpanja cijene. Također rekao sam da sam skeptičan kada je u pitanju kvalitet Nidala i stojim iza toga jer se momak nije istakao ni u mladoj reprezentaciji a dobio je poziv, baš kao što nisu ni Omerović i Kulašin
Je li Lille bolji od Reala i Atletica? :lolno:

fanatik19
Kontakt:

Post Postao/la fanatik19 » 11 nov 2024, 20:45

Sheyi je napisao/la:
11 nov 2024, 20:38
fanatik19 je napisao/la:
11 nov 2024, 20:33
hurem je napisao/la:
Je li Lille bolji od Reala i Atletica? :lolno:
Ovo nije prvi slučaj da se Apoel muči s našim timom, imamo relativno svjež primjer od prije 4 godine kada su Zrinjskog izbacili na penale isto kod kuće. Da je ovo prvi put, možda bih rekao da je slučajnost ali ovako imam sasvim dovoljno materijala. Vama je Santos primjer jačine kiparske lige jer je bio rezerva, a ne uzima niko primjer Pirića koji je bio najbolji golman te iste lige i Miličevića koji je ponajbolji štoper iste, a igrali su u našem kršu od lige. Kipar je prosječna liga, Paphos koji važi za ponajbolji tim primio 8 komada u 2 utakmice protiv Elfsborga i ne treba mi bolji primjer od toga kakav se fudbal igra tamo. Isto tako Borac nije slabiji tim od Apoela i to je fact. Da je ovo Borac prije godinu dana apsolutno bih potpisao sve što je pisano danas, međutim Borac je ljetnim prelaznim rokom ekipu učinio 50% kvalitetnijom nego svih prethodnih godina i baš kao Apoel doveo mnogo provjerenih fudbalskih imena uz već par takvih koje su imali

GG3
Kontakt:

Post Postao/la GG3 » 11 nov 2024, 20:52

hurem je napisao/la:
Dobio si odgovor za Apoel i Borac i udari se nogom u guzicu, jer za ove ostale cinjenice neces dobiti odgovor!
Barbine Barbike vole Tika-taku 🚨🚨

19vendetta87
Kontakt:

Post Postao/la 19vendetta87 » 11 nov 2024, 20:53

RajvoSA03 je napisao/la:
RajvoSA03 je napisao/la:

Ma ide Dedic na dmf 🤣
Tu bi bio najkorisniji, al ga ne znaju koristiti ni u klubu ni u reprezentaciji :rol:
👉 Almedin Ziljkić - Ubica BORD mitomana i botova 😎

fanatik19
Kontakt:

Post Postao/la fanatik19 » 11 nov 2024, 20:54

GG3 je napisao/la:
11 nov 2024, 20:52
hurem je napisao/la:
Dobio si odgovor za Apoel i Borac i udari se nogom u guzicu, jer za ove ostale cinjenice neces dobiti odgovor!
Odgovorio sam, samo očito čitaš šta ti odgovara i pokušavaš ispast duhovit na osnovu preskakanja bitnih stvari

RajvoSA03
Kontakt:

Post Postao/la RajvoSA03 » 11 nov 2024, 21:33

19vendetta87 je napisao/la:
11 nov 2024, 20:53
RajvoSA03 je napisao/la:

Ma ide Dedic na dmf 🤣
Tu bi bio najkorisniji, al ga ne znaju koristiti ni u klubu ni u reprezentaciji :rol:
Ma nisu igrali pravi fudbal, pa ne znaju :rol:
92:48 - La Decima

"Dan bez nogometa je izgubljen dan." - Ivica Osim

Wanderson
Kontakt:

Post Postao/la Wanderson » 11 nov 2024, 21:43

Selektor nezadovoljan, nekolicina ponijela evrice u koverti za minute u predstojecim utakmicama, a selektor veceras ima turnir na Pokerstarsu i nema novca na kartici da izvrsi uplatu.

hurem
Kontakt:

Post Postao/la hurem » 11 nov 2024, 21:55

Wanderson je napisao/la:
11 nov 2024, 21:43
Selektor nezadovoljan, nekolicina ponijela evrice u koverti za minute u predstojecim utakmicama, a selektor veceras ima turnir na Pokerstarsu i nema novca na kartici da izvrsi uplatu.
Sta je... Krivo ti sto selektor ne prima turske lire?!

killafrommanilla
Kontakt:

Post Postao/la killafrommanilla » 11 nov 2024, 21:57

fanatik19 je napisao/la:
11 nov 2024, 20:08
fanatik19 je napisao/la:

Rekao sam da ću ohladiti ali me ne prestaju hraniti tvoje gluposti pa moram odgovoriti. Zato sam pripisao ovih 5% Barbarezu, zbog želje za tim igračima, međutim zaboravljaš da ih je Misimović isto tako želio pa nikad ne dođoše za njegova mandata, što li sada odjednom svi dođoše? Odgovor je: Emir Spahić
I sam Barbarez ti uvijek kaže, direktor je odradio veliki dio posla(čitaj kompletan posao dok smo mi svirali qrcu) samo naravno to nikada neće reći jer će uskratiti sebi pravo na prepotenciju u komunikaciji s medijima
Ovdje definitivno prestajem, a kada mi odgovoriš na navedene činjenice oko clean shit Zlomislića i navedeš razliku između jednokratnog poziva Kulašinu i Mešanoviću sa odigranih 0 minuta i samim time razliku između njihovih poganih menadžera onda ću ti možda odgovoriti a unaprijed znam da neću jer si se pojeo u svojim nebulozama braneći pokeraša u uništavanju reprezentacije :wave:
Legendo, govoriš navijaču Veleža da brani Džidu. Pa onda hvališ Borac i ligu, pa osporavaš poziv najboljem igraču Borca kojem je btw 21 godina, a možda i najboljem igraču lige koji bi u svih 12 timova igrao u prvoj postavi neovisno o godištu, sa 70 utakmica u ligi sa 21 godinom. Pa onda pripišeš 5% Barbarezu za ove što valjaju, a s druge strane 95% mu pripišeš za ove što kao ne valjaju, iako je isti proces bio dovođenja.

Zlomsilić je drugi najbolji golman gledajući statistiku i ligu te tim u kojem igra. Kraj priče, možeš ti sad govoriti kako na nekoj od 8 utakmica nije bilo šuta u okvir, to ne mijenja tu činjenicu. Isto tako kao ni da Džidić ima dva igrača od koja su oba zasluženo na spisku, jednog si čak i hvalio da ga gledaš u Orenburgu, a sad kao ovaj uvaljuje igrače.

Znači, ako je Barbarezu 5% za Baždara, onda je 5% i za Đakovca. Nikako drugačije, na to sam se prvobitno nadovezao i to je to.

I ne trebam ti objašnjavati da je Mešanović dobio poziv u 31. godini života, kada nam takav igrač uopšte ne treba, s 5 golova u 30 mečeva za neku madjarsku oyebinu, dok s druge strane ovaj je 10 godina mlađi, igra odlično, plus je na deficitarnoj poziciji krila, i može da bude koristan igrač i za budućnost u reprezentaciji. I jedan je dobio naknadni poziv, dok je Jasmin boga mi osvanuo odmah na spisku. Za Kulašina ima vremena i znači mu što je s 21 godinom i trenirao s takvim igračima bez obzira na minutažu, ogroman motiv mladom igraču, dok je kod ovog drugog jedini cilj bio da ga Husara proba još jednom negdje utopiti kao reprezentativca u tridesetim. Da su ista godišta, i da su obojica na prvom spisku bila, rekao bih isti pozivi. Ali nisu.

Jesam li ti se ovo opet u usta popišao i to činjenicama? I golemo mi je da sebe uhvatim da se raspravljam s likom koji napiše clean shit ali očito imam viška vremena.
samo kad sam tu, neretva kroz mene teče, čudna jada od mostara grada svako veče

A i kada nema pobjede
Ili s nekim dijelis bodove
Nemoj brinuti, bodrit cemo te
Samo jako, nema predaje!

izdzezveubrazil
Kontakt:

Post Postao/la izdzezveubrazil » 11 nov 2024, 22:11

Ne slažem se u mnogo čemu sa Barbarezom, ali sve ovo što je Killa iznio apsolutno stoji i argumentovano je.

Pozivi Kulašinu, Čeliku i takvim igračima apsolutno nikad ne bi trebali biti sporni, puno su logičniji nego kad se pozivao Ziljkić, Tatar ili eto, koga god da nađete iz drugih klubova, Zakarić itd.

Igrači koji nisu u silaznoj putanji karijere i koji apsolutno pred sobom imaju transfer na viši nivo uvijek se kao potencijali mogu pozvati u reprezentaciju. Problem je kad se poziva neko za koga znaš da je to to. Takav je recimo bio poziv Ziljkiću, apsolutno ničim zaslužen. Ma ni Bilbija ničim nije zaslužio, i to iz prostog razloga što se znalo da ne može maknuti nigdje dalje i da nikad od njega reprezentacija neće imati korist. Zvuči ovo ružno prema Bilbiji kao ikoni lige, ali svaki igrač koji uđe u neke godine igrajući ovdje, očito nije dovoljno dobar za viši nivo.

Ja bih recimo prije zvao Muftića nego Hadžikića upravo radi tih godina, ali ruku na srce, nije ni Muftić ekstremno mlad da kažeš da ima pred sobom sigurno ogroman skok. Da je Muftiću 20 i da ovako brani, bez dileme bi bilo nelogično zvati Hadžikića.

Pozivi takvim igračima su najmanji problem, da je recimo Vladan Kovačević debitovao onda kad ga se pozivalo, danas bismo imali golmana u Sportingu iz Lisabona. Dakle, apsolutno je moguće da igrači sa potencijalom naprave ogroman skok i iz Premijer lige BiH. E sad, ne bih rekao da su Čelik, Kulašin i Muftić i blizu potencijala Kovačevića, ali ne košta ništa da se nađu na spisku, čak i da se nekad isprobaju.

Sveti
Kontakt:

Post Postao/la Sveti » 11 nov 2024, 22:11

Hvala svevisnjem na opciji dodavanja u gnjavatore
naprijed rejal

fanatik19
Kontakt:

Post Postao/la fanatik19 » 11 nov 2024, 22:24

11 nov 2024, 21:57
fanatik19 je napisao/la:
11 nov 2024, 20:08

Legendo, govoriš navijaču Veleža da brani Džidu. Pa onda hvališ Borac i ligu, pa osporavaš poziv najboljem igraču Borca kojem je btw 21 godina, a možda i najboljem igraču lige koji bi u svih 12 timova igrao u prvoj postavi neovisno o godištu, sa 70 utakmica u ligi sa 21 godinom. Pa onda pripišeš 5% Barbarezu za ove što valjaju, a s druge strane 95% mu pripišeš za ove što kao ne valjaju, iako je isti proces bio dovođenja.

Zlomsilić je drugi najbolji golman gledajući statistiku i ligu te tim u kojem igra. Kraj priče, možeš ti sad govoriti kako na nekoj od 8 utakmica nije bilo šuta u okvir, to ne mijenja tu činjenicu. Isto tako kao ni da Džidić ima dva igrača od koja su oba zasluženo na spisku, jednog si čak i hvalio da ga gledaš u Orenburgu, a sad kao ovaj uvaljuje igrače.

Znači, ako je Barbarezu 5% za Baždara, onda je 5% i za Đakovca. Nikako drugačije, na to sam se prvobitno nadovezao i to je to.

I ne trebam ti objašnjavati da je Mešanović dobio poziv u 31. godini života, kada nam takav igrač uopšte ne treba, s 5 golova u 30 mečeva za neku madjarsku oyebinu, dok s druge strane ovaj je 10 godina mlađi, igra odlično, plus je na deficitarnoj poziciji krila, i može da bude koristan igrač i za budućnost u reprezentaciji. I jedan je dobio naknadni poziv, dok je Jasmin boga mi osvanuo odmah na spisku. Za Kulašina ima vremena i znači mu što je s 21 godinom i trenirao s takvim igračima bez obzira na minutažu, ogroman motiv mladom igraču, dok je kod ovog drugog jedini cilj bio da ga Husara proba još jednom negdje utopiti kao reprezentativca u tridesetim. Da su ista godišta, i da su obojica na prvom spisku bila, rekao bih isti pozivi. Ali nisu.

Jesam li ti se ovo opet u usta popišao i to činjenicama? I golemo mi je da sebe uhvatim da se raspravljam s likom koji napiše clean shit ali očito imam viška vremena.
Govorim da braniš Džidu jer ti je normalno da se dovede njegov golman koji je 3 godine rezerva u HNL-u, koji sa 26 godina nema 50 nastupa u seniorskom fudbalu i na osnovu 10 utakmica on dobije poziv. Brzo zaboravljaš da je taj isti Džida, istina u Duškovom mandatu uvalio Cipetića također na osnovu ničega, dečko odigrao 5 utakmica da se proda i nikad više.
Kulašin najbolji igrač Borca :wtf: Kulašin najbolji igrač lige :lolno:
Jel moguće šta ja čitam tačnije kakve ti gluposti izvaljuješ mrtav hladan. Kulašin nije ni u top5 najboljih igrača Borca a kamoli lige. Ima 70 nastupa u ovoj ligi, to jeste istina ali isto tako je istina da je zabio samo 10 golova za ove 3 godine koliko igra a od toga 2 bitna i to protiv Želje na Grbavici a ostalo je čisto budženje statistike protiv najgorih ekipa u ovoj ligi i govoriš da takav igrač ima reprezentativni kvalitet. Uporno se gubiš u svojim nebulozama, ja sam prvi rekao da je odigrao dobro protiv Panate i da je poziv donekle opravdan ako će mu se dati prilika ali je sada jasno da poziv nije uslijedio zbog dobrih igara nego čistog pumpanja cijene. Mi jesmo deficitarni na poziciji krila, ali on nam te probleme nikada neće riješiti jer i na svom vrhuncu karijere on neće praviti razliku u Turskoj ligi ili još bolje Mađarskoj jer smo ga poredili s Mešanovićem koji je u odnosu na Kulašina uspio biti prevaga prvo u našoj ligi pa onda i u Sloveniji za razliku od Kulašina koji 70% utakmica u našoj ligi igra ispodprosječno zbog činjenice da je limitiran u svim fudbalskim segmentima izuzev fizičkog aspekta, baš kao i Čelik.
Inače, namjerno sam napisao clean shit kao čistu provokaciju da vidim hoćeš li shvatit da sam htio reći da je Zlomislić čisto sranje od golmana ali očito nisi previše bistar i da takvo nešto prepoznaš.

fanatik19
Kontakt:

Post Postao/la fanatik19 » 11 nov 2024, 22:33

izdzezveubrazil je napisao/la:
11 nov 2024, 22:11
Ne slažem se u mnogo čemu sa Barbarezom, ali sve ovo što je Killa iznio apsolutno stoji i argumentovano je.

Pozivi Kulašinu, Čeliku i takvim igračima apsolutno nikad ne bi trebali biti sporni, puno su logičniji nego kad se pozivao Ziljkić, Tatar ili eto, koga god da nađete iz drugih klubova, Zakarić itd.

Igrači koji nisu u silaznoj putanji karijere i koji apsolutno pred sobom imaju transfer na viši nivo uvijek se kao potencijali mogu pozvati u reprezentaciju. Problem je kad se poziva neko za koga znaš da je to to. Takav je recimo bio poziv Ziljkiću, apsolutno ničim zaslužen. Ma ni Bilbija ničim nije zaslužio, i to iz prostog razloga što se znalo da ne može maknuti nigdje dalje i da nikad od njega reprezentacija neće imati korist. Zvuči ovo ružno prema Bilbiji kao ikoni lige, ali svaki igrač koji uđe u neke godine igrajući ovdje, očito nije dovoljno dobar za viši nivo.

Ja bih recimo prije zvao Muftića nego Hadžikića upravo radi tih godina, ali ruku na srce, nije ni Muftić ekstremno mlad da kažeš da ima pred sobom sigurno ogroman skok. Da je Muftiću 20 i da ovako brani, bez dileme bi bilo nelogično zvati Hadžikića.

Pozivi takvim igračima su najmanji problem, da je recimo Vladan Kovačević debitovao onda kad ga se pozivalo, danas bismo imali golmana u Sportingu iz Lisabona. Dakle, apsolutno je moguće da igrači sa potencijalom naprave ogroman skok i iz Premijer lige BiH. E sad, ne bih rekao da su Čelik, Kulašin i Muftić i blizu potencijala Kovačevića, ali ne košta ništa da se nađu na spisku, čak i da se nekad isprobaju.
Zadnji dio tvog posta je suština svega. Ne košta da se nađu na spisku, ali se moraju oprobat jer nema nikakvog smisla uzimat igrače mladoj selekciji a da u A reprezentaciji sjedi na klupi a pritom gubimo svaku utakmicu. To je apsurd života i jasan dokaz da se igrač poziva zbog nečijih interesa.Jakir je x puta govorio dok je Bašić bio junior/senior u Zrinjskom da ga uvijek daju kad je neka bitna utakmica treneru juniora ako nije planirano da starta za seniore i tako bi trebalo da razmišlja i ova garda. Bašić je bio ubjedljivo najbolji mladi igrač lige i svojim G/A velikim dijelom zaslužan za titulu Zrinjskog pa nije prismrdio reprezentaciji. Zašto? Zato što je Petev bio selektor koji je uspostavio neki kriterij i nije podlijegao pritiscima kao svi njegovi prethodnici i nasljednici i imali smo neki kostur ekipe koji se minimalno mijenjao a sada u reprezentaciju ne dođe samo ko ne pita.
Slovenija kojoj prema mišljenju svakoga s ovog foruma težimo i koja ima igrački kadar bare bare s našim tek sada prvi put pozvala Marcela Ratnika kojem je 21 godina, kapiten Olimpije i mlade reprezentacije i već 3 godine standardan u klubu. Halo, momak koji 2. Godinu uzastopno igra grupnu fazu evropskog takmičenja, koji sa 21 godinom ima 100 utakmica seniorskog fudbala i čija se mlada reprezentacija popišala po nama i plasirala direktno na EURO u kvalifikacijama jedini dođe do A selekcije a u nas prodefiluje 5 igrača iz najgore u21 reprezentacije ikad koja je od 24 moguća boda osvojila 3
Zadnja izmjena: fanatik19, dana/u 11 nov 2024, 22:54, ukupno mijenjano 3 puta.

Sheyi
Kontakt:

Post Postao/la Sheyi » 11 nov 2024, 22:43

Sveti je napisao/la:
11 nov 2024, 22:11
Hvala svevisnjem na opciji dodavanja u gnjavatore
Fanatik.sportsport.ba :urnebes:

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: 231983, HariTz, kakarut i 24 gosta.